Gombaszakkörünk a Herényiek Házában

A Herényiek Háza meghívására kollégiumunk gombaszakköre szakmai esten vett részt.

A meghívást annak köszönhettük, hogy az est szakmai házigazdája Kalauz József gombaszakértő volt, aki a mi gombaszakkörünknek is mentora. Először azokat a gombafajokat mutatták be, amelyek a legsúlyosabb mérgezéseket okozzák. Ezután a kifejezetten ősszel termő gombákról esett szó. Az est zárásaként gombaételeket kóstolhattunk. Nem volt rántott gomba és gomba pörkölt, viszont tizenöt féle egyéb módon elkészített gombás étel volt a kínálatban: gomba fasírt, gomba pástétom, gombás meleg szendvics, gombás hamburger, gombamártás, tejfölös gomba, rakott gomba, gombás lepény, gombás rétes és többféle gombasaláta. A sokszínűen elkészített ételek újabb biztatást adtak ahhoz, hogy érdemes rászánni az időt a gombák gyűjtésére és az ételek ízletes elkészítésére.

 

Szerző: 
Török Miklós
Címkék: