Fajtamézek kóstolása a szakkörön

Az idei tanévben is több helyszíni foglalkozást tervez a méhészszakkör. Legutóbb két programot összevontan tartottunk meg.

Először Balatoni László mesterméhész tanyáját látogattuk meg. A méztermelő először a 2019-es év eredményeiről és problémáiról beszélt, majd megmutatta a betelelésre készülő méhcsaládok kaptárjait és kereteit. Ezután a Sárvári méhészegyesület kopjafájánál és a méhészeti múzeumban tettünk látogatást. A bemutató után különleges mézeket kóstolhattunk. Az akác és vegyes virágméz után gesztenye mézet, repce mézkrémet és tökök virágzatából gyűjtött mézet ízlelhettünk. A diákok ismét egy impulzust kaptak arra, hogy érdemes elkezdeni foglalkozni ezzel a személyes tapasztalatokra épülő, sok titkot rejtő tevékenységgel.

  

 

 

Szerző: 
Török Miklós
Címkék: