Bodzavirág sütés a kollégiumban

A 6. tanulócsoportból a kilencedikes vadászok szabadidejükben két délután is bodzavirágot gyűjtöttek.

Az első napi "termésüket" Ica tanárnő a 5. tanulócsoporttal bodzaszörpnek készítették el. Ekkor derült ki, hogy több labdarúgó otthonosan és jó érzékkel szorgoskodik a konyhán is. Az elkészített bodzaszörpöt majd a májusfa kitáncolásakor fogyaszthatják el a kollégisták és a vendégeik.

A második napon szedett virágokat palacsinta tésztába forgatták és megsütötték. Ennek is nagy sikere volt, azonban egy kicsit késtek a szedők - vagy a szakácsok voltak túl gyorsak -, mire a megérkezett a bodzavirág, arra elkészült (és el is fogyott) negyven darab palacsinta.

A tanulócsoport elhatározta, hogy a tanév végéig még szerveznek néhány szakács tanfolyamot, hogy legalább az ízesítést mindenki megtanulja.

Szerző: 
Török Miklós
Címkék: