2019-2020

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK 2019/2020.

Motiváló céllal év végén a csoportvezető nevelőtanárok javaslata alapján a kollégiumi honlapon és a közösségi oldalunkon is megnevezzük azokat a diákokat, érdemeikkel együtt, akikre „Büszkék vagyunk…”. Idén 42 kollégistánknak köszönjük meg egész éves munkáját, szívből gratulálunk Nektek!

 

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

2019/2020.

 

1. tanulócsoport: Vörösné Fábián Ágota (nevelőtanár)

Nemzeti Összetartozás Napja – Magyarnak lenni büszke gyönyörűség

A kollégium erdész-vadász csoportja fontosnak tartja a nemzeti összetartozás érzésének kifejlesztését a diákokban. Minden évben megemlékezünk a ránk kényszerített igazságtalan trianoni békediktátumról, az elszakított nemzetrészekről és az egész világ magyarságáról. Két éve a Nagy-Magyarország térkép előtt hallhattak előadást a tanulók a békediktátum előzményeiről és következményeiről. 2019-ben Novákfalván a vármegyék címerei előtt tartottuk a megemlékezést, majd délután megkondult a harang, ahogy 1920-ban ezen a délutánon az egész Kárpát-medencében.

Megyei floorball bajnokságon kollégistáink

A meteorológiai tél utolsó, kimondottan tavaszias keddjén rendezte meg a Jurisics Miklós Gimnázium - 2. alkalommal - a megyei kollégiumok közötti Floorball bajnokságot, Kőszegen.

Kollégiumunk, akár csak tavaly, ismét nevezett a megmérettetésre, igaz most csak egy csapattal.

A remek hangulatú rendezvényen a parázs mérkőzéseket követően a Babaics Ábel, Kővári Dávid, Rosta Dávid, Timbókovics Balázs összetételű csapatunk a 3. helyen végzett.

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját.

A kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823. januárjában ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A kollégium erdész-vadász tanulói csoportfoglalkozáson emlékeztek meg az ünnepről. Kölcsey több verse mellett Füst Milán A magyarokhoz és Sajó Sándor Magyarnak lenni című költeménye is elhangzott. Végezetül a diákok megtekinthették Kölcsey Ferenc eredeti kézírásának másolatát is.

Oldalak