2011-2012

Hermanosok sikere!!!

Három év után ismét győzni tudott, és országos diákolimpiai bajnok a Herman Ottó Kertészeti-, Környezetvédelmi-, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium V. korcsoportos fiú labdarúgócsapata. A csapat mérkőzéseit megtekintette az iskola vezetősége és nevelői is.

A múlt hét végén, kiváló körülmények között Zalaegerszeg adott otthont az 1995. január 1. után született, V. korcsoportos fiú nagypályás Labdarúgó Diákolimpia országos döntőjének. Az országos döntőn a regionális döntőt megnyert nyolc legjobb csapat versengett a bajnoki cím elnyeréséért. 2012. május 11-én, pénteken ünnepélyes megnyitóval kezdődött a háromnapos versenysorozat. A technikai értekezletet követően a döntő résztvevőit két csoportba osztották. Az “A” csoportba a házigazda zalaegerszegi Deák F. és Széchenyi I. Szakközép és–Szakiskola, a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola, a budapesti Kovács Pál Gimnázium, és a szombathelyi Herman Ottó Kertészeti-, Környezetvédelmi-, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium csapata mérkőzött egymással, körmérkőzés formájában. A “B csoportban a Nyíregyháza, a Debrecen, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, és a székesfehérvári Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola csapatai csaptak össze. A csoportmérkőzések a városi sportcentrum pályáin kerültek lebonyolításra.

"Rendszereződtünk"...

"A színész, igazi értelme szerint, az olyan ember,
aki több embert, száz embert,
sok száz embert hordoz magában,
akiben sok száz ember lelke lakozik,
s aki ezt a sok száz embert
ki is tudja teremteni magából...
A színész - emberteremtő tehetség,
aki csak utánozni tud, az komédiás."
/Hevesi Sándor/

Március 26-án, este a kollégiumban Horváth Péter „Rend-szer” című tragikomédiáját láthattuk Rajner Ágota rendezésében, az „Üss a hasadra” Színpad előadásában.A fiatal, lelkes tagokból álló társulat öt éve játszik együtt Vasváron.A medve szerepében Varga Evelin Angyalka (13. V), iskolánk egyik tanulója játszott, ő mesél a darabról és a társulatról.

Pernahajderek

A Folk Faktor megyei népművészeti versenyre február elején kapott felhívást a megye összes kollégiuma, köztük a mi kollégiumunk is. A három versenykategória – népmese, népdal, néptánc – közül a néptáncot választottuk.

A tájegység kiválasztásánál figyelembe vettem a felkészülési idő rövidségét, a jelentkező fiúk felkészültségét, a tájegységhez szükséges viselet meglétét (nem létét), és hogy lehetőleg helyi tánchagyományt vigyünk színpadra.

Oldalak